Kuva kesäisestä keskustelutilaisuudesta Porista. Kuvassa tekstit: Olemme mukana SuomiAreena, MTV, Pori 11.-1

Kulttuurin merkitys yhteiskunnassa -keskustelutilaisuus SuomiAreenassa 11.7.

Kultuurihyvinvointipooli järjestää osana vuoden 2022 SuomiAreenaa keskustelutilaisuuden, jonka aiheena on kulttuurinen kestävyys eli mikä merkitys kulttuurilla on yhteiskunnassa – erityisesti vaikeina aikoina. Missä merkityksessä kulttuuri ja taide on yhteiskunnallisen ja yksilöllisen resilienssin vahvistajana?

Kuinka taide auttaa yhteiskuntaa ja yksilöä toipumaan koronakriisin vaikutuksista, ja kuinka yhteiskunta auttaa taide-alaa toipumaan koronakriisin vaikutuksista?

Juontajana toimii Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen. KULTA ry:n tehtävä on nostaa kulttuurin ja taiteen yhteiskunnallista arvostusta ja taloudellisia toimintaedellytyksiä.

Keskustelijat

Merja Mäkisalo-Ropponen, kolmannen kauden kansanedustaja, Joensuun valtuuston puheenjohtaja ja Kulttuurihyvinvointipoolin puheenjohtaja.

Nova Liiho kuvailee itseään seuraavasti; Olen porilaine taiteilija. Kulttuuri on ain ollu mulle paitsi rakas ajanviete, myös keino käsitellä vaikeitakin asioita. Toiminkin Kulttuuripaja Lumolla vertaisohjaajana, toivottavasti auttaen muitakin löytämään tekemisen ilon ja terapeuttisuuden.

Lisa Forss Laivaston soittokunnan intendentti. Lisa Forss on humanisti sotilaiden seassa, joka parhaansa mukaan levittää kulttuurin ilosanomaa molemmilla kotimaisilla.

Miikka Vuorinen Arviointipäällikkö/ Sosped Keskus Oy. Miikka Vuorinen on arviointipäällikkö ja sosiaalipsykologi (YTM), jonka vahvuus on uusien arviointimenetelmien kehittämisessä ja yhteiskunnallisten vaikutusten arvioimisessa. Hän vastaa Sosped Keskus Oy:n kustannushyötyihin, vaikuttavuuteen ja uusiin arviointimenetelmiin keskittyvistä toimeksiannoista. Sosped Keskuksen vertailukelpoista tietoa tuottava vaikutumetodologia on nostettu esiin mm. STM:n tuoreessa selvityksessä (Niemelä & Auvinen 2021).


Kulttuurin merkitys yhteiskunnassa -keskustelutilaisuus SuomiAreenassa

Aika: 11.7.2022 klo 14:00 – 14:45
Paikka: Kaupungintalon piha, Hallituskatu 12, 28100, Pori
Järjestäjä: Kulttuurihyvinvointipooli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *