Kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellinen arviointi -seminaari Musiikkitalolla 18.4.

Tervetuloa kuulemaan ArtWell-selvityshankkeen tuloksista Musiikkitalolla tiistaina 18.4. klo 9.30-14.45 järjestettävään avoimeen päätösseminaariin. Ilmoittaudu tilaisuuteen 11.4. mennessä

Taide ja kulttuuri vaikuttavat tutkitusti yksilön ja väestön koettuun hyvinvointiin. Parin viime vuosikymmenen aikana kertynyt tutkimustieto taiteen ja kulttuurin terveys- ja hyvinvointivaikutuksista on lisännyt myös poliittisten päättäjien kiinnostusta kulttuurihyvinvointitoiminnan mahdollisuuksiin väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Kulttuurihyvinvointitoiminnan monialainen luonne sekä niukka näyttö sen taloudellisista vaikutuksista on kuitenkin heikentänyt sen painoarvoa päätöksenteossa. 

Kulttuurihyvinvoinnin taloudellinen arviointi – eli ArtWell-selvityshankkeessa kulttuurihyvinvointitoiminnan vaikuttavuutta on tarkasteltu hyvinvointivaikutusten ja taloudellisen arvioinnin näkökulmasta. 

Kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellinen arviointi -seminaari

Seminaarissa esitellään kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellisen arvioinnin mahdollisuuksia ja haasteita tarkastelleen asiantuntijatutkimuksen, sekä kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellista arviointia kansainvälisesti kartoittaneen kirjallisuuskatsauksen tuloksia. Lisäksi kuullaan pilotoiduista koetun hyvinvoinnin mittareista kulttuurihyvinvointitoiminnan vaikuttavuuden arvioinnissa sekä sovelletuista terveystaloudellisen mallinnuksen menetelmistä kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellisessa arvioinnissa.

Tilaisuudessa julkaistaan myös tulosten pohjalta laaditut toimenpidesuositukset kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellisen arvioinnin kehittämiseksi Suomessa sekä herätellään tuoreen tiedon valossa keskustelua Kulttuurihyvinvointitoiminnan hyvinvointivaikutusten arviointi tänään ja tulevaisuudessa -paneelikeskustelussa.

Tilaisuus on tarkoitettu kulttuurihyvinvoinnista sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä vastaaville henkilöille eri organisaatiossa (esim. kulttuurihyvinvointipalveluita ja -toimintaa tuottavat tahot, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen ammattilaiset sekä valmistelusta vastaavat viranhaltijat ja päättäjät), kulttuurihyvinvoinnin parissa toimiville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. 

Kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellinen arviointi -seminaari

Aika: tiistaina 18.4.2023 klo 9.30-14.45

Paikka:  Musiikkitalo, Sonore, Töölönlahdenkatu 16, 00100 Helsinki. Tilaisuus striimataan myös Taideyliopiston YouTube-kanavalle. Linkki päivitetään Taideyliopiston tapahtumakalenterin sivulle myöhemmin. 

Osallistuminen: Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ilmoittaudu 11.4. mennessä paikan päällä järjestettävään tilaisuuteen: https://www.lyyti.fi/reg/artwell.

Osallistumispaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Huom. älä täytä ilmoittautumislomaketta, jos seuraat tilaisuutta striimin välityksellä.


 Valtioneuvoston rahoittamaa Kulttuurihyvinvointitoiminnan taloudellinen arviointi -selvityshanketta toteuttaa Itä-Suomen yliopiston Vaikuttavuuden talo, Taideyliopiston CERADA-tutkimuskeskus ja Kulttuurihyvinvointipooli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *