Ryhmä näkövammaisia tutustumassa entisten aikojen muotiin

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry

Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry on vuonna 1931 perustettu näkövammaisten kulttuurinälkäisten yhdistys. Toimintamme alkoi kirjallisuuden ystävien kesken, mutta nykyään tarjoamme tapahtumia ja koulutusta kaikilta taiteen aloilta.

Haluamme edistää YK:n vammaisten oikeuksien yleissopimuksen hengessä näkövammaisten mahdollisuuksia osallistua yhdenvertaisesti kulttuurielämään (artikla 30). Käytännössä madallamme osallistumisen kynnyksiä mm. järjestämällä elokuvien, teatteriesitysten ja näyttelyiden kuvailutulkkauksia sekä tarjoamalla alan koulutusta.

Yhdistyksessä on vajaa 700 jäsentä. Toimintamme on kuitenkin avointa kaikille niille, jotka haluavat kulttuuriharrastusten tarjoamaa sisältöä elämäänsä. Kulttuurin tunnetusti hyvää tekevien vaikutusten tulee olla myös näkövammaisten ulottuvilla. Toimintamme vähentää näkövamman helposti mukanaan tuomia liikkumisen ja tiedonsaannin esteitä.

Kulttuurihyvinvointipooli ja sen jäsenjärjestöt ovat meille luontevia yhteistyökumppaneita. Poolin jäsenenä haluamme edistää kulttuurihyvinvointia kaikin mahdollisin tavoin.

Julkaisemme maksutonta kulttuurilehti Kajastusta. Lähi- ja etätapahtumamme antavat mahdollisuuden saada yhteyksiä muihin kulttuurista kiinnostuneisiin ihmisiin. Yksin ei tarvitse jäädä.

Lisätietoja toiminnastamme saa kulttuurituottajaltamme p. 040 964 9288 / tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi, verkkosivuiltamme www.kulttuuripalvelu.fi, Kajastus-lehdestä, Facebook-sivultamme ja Twitteristä

Kuva: Juha Jahkola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *